Keresés ebben a blogban

2011. július 26., kedd

Fly like an eagle

  Legutolsó bejegyzésem (több, mint egy hónapja) arról szólt, hogy megvettem életem első motor üzemű járművét. Nagyon boldog voltam, repkedtem örömömben, úgy gondoltam ennyi elég is a szabadsághoz,  a regisztráció már bakfity.
  Csalódnom kellett. Az első probléma az volt, hogy el kellett jutnom egy DMV-be. Már megint a fránya közlekedés. Nehezen, pár hét elteltével eljutottam, taxival, drága pénzért, egy DMV-be, ahonnan üres kézzel és lefelé konyuló szájjal távoztam. A mocim regisztrációjához és tulajdon lapjának átiratásához szükség van biztosiitásra és New Jersey jogsira is. Nesze nekem, kellett lesajnálnom az amerikai bürokráciát.
  Nem volt más hátra, el kezdtem olvasni a kreszkönyvet lelkesen. Igazából nem is annyira kresz könyvre, mint inkább egy bő lére eresztett prospektusra emlékeztetett. Végig nyálaztam (persze csak virtuálisan, mivel az interneten elérhető) az irományt, majd neki láttam néhány próba tesztet iirni. Mindegyiken megbuktam. Volt sok hasonló kérdés, mint hány százalékos alkohol szintől kapunk büntit és milyen büntit kapunk. Otthon a zéró tolerancia egyszerűvé teszi a választ. Másik kedvenc, hány héttel korábban kell a név és lakciim változást bejelenteni illetve próba jogosiitvánnyal milyen napszakban (óra percre megadva) lehet vezetni és még sorolhatnám a közlekedéssel nem túl szoros kapcsolatban lévő kérdéseket. 
  Ma reggel azzal az érzéssel keltem, hogy teljesen feleslegesen rágtam át magam 224 oldalnyi angol szövegen, a vizsgát elbukom. Kizárt dolog, hogy 80% felett iirjam meg a tesztet. (Déja vue - mintha minden vizsga előtt iigy éreztem volna). Szerencsére tévedtem. A teszt sikerült, sőt úgy gondolták, hogy elég rég óta van jogsim ahhoz, hogy ne kelljen road tesztet csinálnom. Bizony, bizony ma 15 éve vettem át a jogosiitványomat otthon és ezzel csak most szembesültem.  A sikeres vizsga után megkaptam a jogosiitványom és mindjárt át is ugrottam a másik sorba, hogy a mocit regisztráltassam. 
 A mai nap eredményessége meghaladja a 100%-ot, felülmúltam az önmagammal szemben támasztott elvárásaimat. Most, hogy már a papiirok is rendben vannak, tényleg elhárultak az akadályok. Juppi!

Imhol vagyon a bizonyiiték! Virágokat az öltözömbe kérem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése